Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в

...
Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в
Коментари Харесай

Радев: Парламентът се дави все повече в скандали

Парламентът очевидно се дави все повече в кавги, от ден на ден в предизборно говорене, а има значима работа за извършване. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, представен от

Държавният глава участва на ритуала по водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска.



" Парламентът разгласи, че проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност са приоритет, само че те не се движат с нужната скорост, а някои от тях въобще не са потеглили ", уточни той.

" Двата значими закона за Шенген, за които моля от доста време, това е антикорупционният и законът за отговорността на основния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги одобри, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото - големия триумф, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо ниво. За първи път България за тези 12 години получи ясна поддръжка и дата за Шенген ", означи президентът.

 

Третият мандат ще бъде връчен, в случай че бъдат изчерпани всички благоприятни условия за втория мандат, сподели президентът.

Без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от " Продължаваме Промяната " (ПП) план на декларация за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание на България и ограниченията, нужни за тяхното реализиране.

Вносител на плана на декларация е номинираният за министър-председател Николай Денков и група народни представители. Проектът на декларация бе отритнат с 63 гласа " за ", 84 - " срещу " и 30 - " въздържал се ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР